ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ E.L. Εurolang Private Institute

Γιατί τα μικρά παιδιά πρέπει να μάθουν ξένη γλώσσα;


Είναι ευκολότερο και πολύ πιο φυσικό για ένα παιδί να μαθαίνει μια δεύτερη γλώσσα όταν είναι νέος. Η προφορά τους θα είναι πολύ καλή και θα μάθουν να κατανοούν διαισθητικά τη γραμματική

Πρέπει τα παιδιά να μάθουν μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν έχουν μόλις αρχίσει να μιλούν τη μητρική τoυς γλώσσα;


Ναι. Ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει με δύο γλώσσες θα μάθει να κατανοεί και να μιλάει και τις δύο γλώσσες. Η ανάπτυξη της γλώσσας στη μητρική γλώσσα δεν παρεμποδίζει από την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Στην πραγματικότητα, το ακριβώς αντίθετο είναι αλήθεια. Η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας ενθαρρύνει τη συνειδητοποίηση της δομής της γλώσσας. Αυτό αποδεικνύεται αργότερα όταν το παιδί παρακολουθεί το σχολείο και έχει πού καλύτερη κατανόηση της γραμματικής που χρησιμοποιείται σε διάφορες γλώσσες

Ζητάμε από τα παιδιά μας να μάθουν μια ξένη γλώσσα σε τόσο μικρή ηλικία;


Όχι, τα μαθήματά μας είναι ποικίλα και προσανατολισμένα στα παιδιά. Αφυπνίζουν την περιέργεια των παιδιών. Τα παιδιά έχουν πολλή διασκέδαση στην εκμάθηση της γλώσσας χωρίς καμία πίεση για εκτέλεση. Όταν πρόκειται για την εκμάθηση μιας γλώσσας τα μικρά παιδιά είναι αληθινές ιδιοφυΐες. Μπορούν να μάθουν πολλές διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, ακόμη και αυτές που μπορεί να ακούγονται πολύ εξωτικά για εμάς. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι για ένα μωρό η μητρική τους γλώσσα είναι εξίσου ξένη γλώσσα με την αγγλική γλώσσα. Τα παιδιά δεν ανησυχούν για τη γραμματική και το λεξιλόγιο, μαθαίνουν αβίαστα και διαισθητικά.

Δεν θα βαρεθούν τα παιδιά αργότερα στο σχολείο;


Όχι. Τα θέματα των μαθημάτων μας προετοιμάζουν τα παιδιά για την επιτυχή μάθηση στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά δείχνουν με υπερηφάνεια πόσο καλά μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών στο σχολείο επειδή έχουν ήδη μάθει να μιλούν και να κατανοούν ελεύθερα τη γλώσσα στα E.L. Εurolang Private Institute. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη μάθει να διαβάζουν και να γράφουν στα αγγλικά. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στην εκμάθηση νέου λεξιλογίου και γραμματικής. Τα παιδιά που μαθαίνουν ξένη γλώσσα σε νεαρή ηλικία διαθέτουν μεγάλη αυτοπεποίθηση στις δικές τους ικανότητες. Αυτό αντανακλάται στους εξαιρετικούς βαθμούς τους και στην αγάπη τους για μάθηση.

Το παιδί μου ήδη μαθαίνει αγγλικά στο σχολείο. Αξίζει ακόμα να συμμετάσχετε στα μαθήματα E.L. Εurolang Private Institute;


Ναί. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ανάγνωση, η γραφή, η κατανόηση, η ομιλία και η γραμματική, όλα μαθαίνονται ταυτόχρονα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πολλά παιδιά το βρίσκουν πολύ απαιτητικό και χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και όχι μια αγγαρεία. Συμμετέχοντας στα μαθήματά μας, τα παιδιά θεωρούν ότι η εκμάθηση αγγλικών μπορεί να είναι διασκεδαστική - χωρίς την πίεση να εκτελούν. Το διδακτικό μας υλικό είναι συμβατό με το θέμα των τάξεων του έτους 5 και άνω. Είναι ευκολότερο να διδάσκεις τις δεξιότητες επικοινωνίας σε μικρές ομάδες, οι οποίες με τη σειρά τους μειώνουν τυχόν αναστολές που μπορεί να έχει το παιδί ή να τις εξαλείψει εντελώς.

Είναι αυτονόητο ότι οι καθηγητές μας αντιμετωπίζουν μεμονωμένα οποιαδήποτε προβλήματα ή ερωτήσεις που μπορεί να έχουν τα παιδιά. Είναι πολύ δύσκολο για τους δασκάλους στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ασχοληθούν αποτελεσματικά με κάθε παιδί λόγω των τάξεων των 25-30 παιδιών. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να διδάξετε δεξιότητες επικοινωνίας σε τέτοιες μεγάλες τάξεις. Συχνά έχουμε βιώσει τα μεγαλύτερα παιδιά που είναι πολύ καλά στο γράψιμο και τη μετάφραση, αλλά δεν μπορούν να έχουν μια συζήτηση σε μια ξένη γλώσσα επειδή δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να μιλήσουν τη γλώσσα.

Ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία να αρχίσει ένα παιδί Αγγλικά;


Από την προσχολική ηλικία. Ένας δίγλωσσος ομιλητής μαθαίνει δύο γλώσσες από τη βρεφική ηλικία! Από αυτή την άποψη όσο νωρίτερα εκτεθεί το παιδί στη δεύτερη γλώσσα τόσο καλύτερα, Γι΄ αυτό υπάρχουν προ-σχολικά τμήματα τα οποία ξεκινάνε από την ηλικία των 5 – ετών με τραγούδια, κατασκευές και παιχνίδια στα Αγγλικά.